[GP2] Uitslag race 1 Barcelona

Robin Frijns heeft door middel van een zeer sterk optreden de eerste GP2-race op het circuit van Barcelona gewonnen. De Nederlander had een uitstekende racestrategie, waarmee hij in de slotfase al zijn concurrenten versloeg. Daniël de Jong moest zich tevreden stellen met de zestiende stek.

Marcus Ericsson begon van poleposition en kende een uitstekende start. Achter de Zweed viel Sam Bird juist enkele plaatsen terug en Fabio Leimer en James Calado wilden hiervan profiteren, maar raakten elkaar. Dit gaf Bird zijn tweede plaats terug, voor de vanaf P8 gestarte Frijns. De Nederlander dook zodra het kon in de zesde ronde al de pits in om zijn banden te wisselen. Het nieuwe team Hilmer leverde een snelle rubberwissel af, waardoor de Nederlander tijd won op zijn concurrentie.

Dit bleek wel toen Bird een ronde later stopte en achter Frijns weer naar buiten kwam. Ook Ericsson kende problemen, waardoor Frijns virtueel de leiding in de race had. Ericsson reed zich klem tussen Bird en achterblijver Kevin Giovesi, waarna de Zweed op moest geven. Alleen Johnny Cecotto, Tom Dillmann en Mitch Evans waren op dat moment nog niet gestopt.

Frijns kon gedurende de race zijn banden sparen, omdat de coureurs achter hem elkaar in de haren vlogen. Joylon Palmer profiteerde en kon even dichtbij Frijns komen, maar de Nederlander had genoeg tempo in zijn bolide zitten om de aanval af te slaan. Doordat ook de andere coureurs binnenkwamen nam Frijns de leiding van de race over om deze niet meer uit handen te geven.

Waar hij in Bahrein nog moeite had om de banden goed te houden was dit vandaag in Barcelona geen probleem meer. De Nederlander reed in de slotfase weg bij zijn concurrenten en had op de streep een voorsprong van 3,3 seconden op Felipe Nasr die dankzij een sterke eindsprint nog naar plek twee opgeklommen was. Palmer werd nog wel derde nadat hij enkele ronden voor het einde Bird op het gras had gedwongen, waardoor laatstgenoemde uitviel. Frijns teamgenoot Jon Lancaster werd vierde, maar kreeg uiteindelijk de derde plaats toegewezen. Palmer werd bestraft met een tijdstraf achteraf voor zijn aanrijding met Bird. Diezelfde Bird kreeg een gridstraf van vijf plaatsen voor de volgende race, voor zijn aanrijding met Ericsson. Morgen wordt de sprintrace verreden.