Frijns nog niet zeker van stoeltje

Of Robin Frijns in de GP2 actief blijft na dit weekend is nog niet zeker. Gisteren won hij en vandaag werd hij tweede maar een contract heeft Himler hem nog niet geboden.

"Ik ben natuurlijk ontzettend blij met mijn eerste overwinning in de GP2. Afgelopen maandag pas werd ik gebeld dat ik naar Barcelona kon komen om opnieuw voor Hilmer te rijden. Over mijn achtste startplek was ik niet echt tevreden, maar ik kon voor de eerste bocht direct twee plaatsen naar voren komen,"aldus de Nederlander.

"Om heel eerlijk te zijn heb ik het nog best rustig aan gedaan", sprak de derde man van Sauber F1. "In Bahrein heb ik enorm veel over de banden geleerd en dat was tijdens deze race ontzettend belangrijk. Ik was dan ook vooral bezig om mijn banden te sparen. De vroege pitstop waren we in eerste instantie niet eens van plan, maar het kwam simpelweg beter uit tijdens de race. Na de pitstop was het vooral een kwestie van hard gaan, maar toch controle houden over de banden en de snelheid er in houden. Deze overwinning is natuurlijk fantastisch voor het team. Hilmer Motorsport is dit jaar nieuw in de GP2 en ze kunnen daar direct genieten van de champagne."

Of hij er in Monaco bij is weet Frijns nog niet. Hij heeft laten zien wie die is maar heeft geen sponsorbudget: "Ik weet het helaas echt niet. Ik heb geen sponsors en rijd ook dit weekend weer zonder geld mee te nemen. Het is echt aan het team om die keuze te maken. Ze zijn erg blij met me, maar uiteindelijk moeten zij natuurlijk ook de rekeningen elke maand weer betalen. We zullen zien."

Bespreek de prestaties van Frijns op het forum.