Ambitieus Monaco keert terug in Ligue 1

AS Monaco is volgend seizoen weer actief in de hoogste afdeling van Frankrijk. De Monegasken zijn na een 0-1 zege op Olympique Nimes zeker van promotie. Monaco is dankzij de overwinning zeker van een plaats bij de eerste drie in de Ligue 2.

De snelle terugkeer op het hoogste niveau is vooral te danken aan de investeringen van de Russische eigenaar Dimtry Rybolovlev. De steenrijke zakenman kocht de club in december 2011 en wil met Monaco terug naar de Franse en Europese top.

Rybolovlev haalde onder meer het Argentijnse toptalent Lucas Ocampos, de Marokkaan Nabil Dirar en spits Ibrahima Touré, inmiddels topscorer van Monaco. Als invaller schoot hij Monaco zaterdag naar een benauwde zege op Nimes. Voor Touré was het zijn zeventiende van dit seizoen. Voor de Monegasken lonkt nu de titel.  

De club uit het prinsendom staat twee punten voor op nummer twee Guingamp. Met de promotie is een eerste stap gezet in de opmars die Rybolovlev voor ogen heeft. In de voorbije weken werden al diverse spelers gelinkt aan een overstap naar Monaco. Samir Nasri, Isco en ook Radamel Falcao passeerden de revue in Monte Carlo.