Van Bommel: "Gebrek aan kwaliteit"

Mark van Bommel kon niet zijn 23e prijs van zijn carrière veroveren. In de finale van de KNVB Beker verloor PSV met 2-1 van AZ.  Waar ging het fout bij de PSV'ers? "De omschakelmomenten waren niet goed. We wisten van tevoren dat zijn er met counters snel uitkomen", zegt de aanvoerder van PSV tegen Eredivisie Live. "Bij de eerste goal was de bal op hun helft. Wij reageren te laat en staan dan aanvallend. Dan moet je de restverdediging goed hebben staan en dat hadden we niet."

Ook zag Van Bommel dat zijn ploeggenoten elkaar niet genoeg coachten. "Bij die eerste goal. Als je met elkaar praat van: ik dek door en jij maakt een sliding, maar dat gebeurde niet. Er moet wel met elkaar gecommuniceerd worden."

Waar de zwakke plekken in zijn ploeg liggen kon de aanvoerder niet zeggen. "Ik zal deze ploeg altijd beschermen. Ik zeg dat intern. Het heeft geen zin om elkaar af te maken in de pers."vervolgt Van Bommel. "Er vallen op het veld zulke grote gaten dat de middenvelders het niet kunnen belopen. Dat heeft te maken met kwaliteit."

Wellicht was dit de laate bekerfinale van de 35-jarige routinier. "Ik ben nog niet bezig met volgend seizoen. Ik heb net de finale verloren dus ik verwacht deze vraag niet", was daarop zijn korte antwoord.