Moordaanslag op aanklager moordzaak Bhutto

De hoofdaanklager in de zaak over de moord op de Pakistaanse ex-premier Benazir Bhutto is vrijdag op weg naar de rechtbank in Islamabad doodgeschoten. Chaudry Zulfikar werd in zijn auto onder vuur genomen door meerdere schutters die hem vanuit een taxi op de korrel namen. Hij werd in het hoofd, de schouder en de borst geraakt. Hij verloor de macht over het stuur en reed vervolgens een voetgangster dood, zei de politie.

Zulfikars bodyguard heeft op de aanvallers geschoten en naar zijn zeggen een van hen geraakt. Zelf raakte hij gewond. De politie heeft de jacht geopend op de aanvallers, die er na de aanslag in de taxi vandoor gingen.

Bhutto werd in 2007 vermoord. Zulfikar was onderweg naar een hoorzitting over de moordzaak. Ex-president Pervez Musharraf wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Bhutto. Hij zou haar beveiliging niet goed genoeg hebben geregeld. Musharraf heeft de Taliban de schuld gegeven van de moord op Bhutto.

Zulfikar was ook de hoogste aanklager in een zaak die betrekking had op de aanslagen in Mumbai van 2008, waarbij 166 mensen de dood vonden. De moslimextremistische Pakistaanse groepering Lashkar-e-Taiba wordt voor die aanslagen verantwoordelijk gehouden.