Pre-orderbonus voor PS-versie Diablo III

Blizzard heeft bekendgemaakt dat Diablo III nu te pre-orderen is voor PlayStation 3. Als bonus is er een exclusief in-game item als je nu bestelt.

De 'Infernal Helm' is het unieke item dat je krijgt. Deze geeft extra ervaringspunten aan elk personage dat het draagt, om zo het levelen van je personage te versnellen. Er zijn winkels met meer bonussen, maar deze worden later bekendgemaakt. Game Mania, Bol.com en Bart Smit zijn de deelnemende winkelketens in Nederland.

De PlayStation 3-versie van Diablo III is speciaal op maat gemaakt voor de PlayStation-console, met updates bij boss-battles en een volledig nieuwe userinterface met een besturing die aangepast is aan de gamepad. Een dynamische camera zorgt voor het overzicht in alle situaties. Spelers kunnen solo of in een groep van maximaal vier het spel spelen. Dit kan lokaal op hetzelfde scherm en vier gamepads, online via het PlayStation Network, of met een combinatie van online en lokale spelers. De PlayStation 3-versie van Diablo III wordt beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Russisch, Italiaans, Pools en Braziliaans-Portugees.

"We hebben bloed, zweet en hellfire gegoten om een epische Diablo III-ervaring voor de PlayStation gamers te maken", zegt Mike Morhaime, CEO en medeoprichter van Blizzard Entertainment. "Naast alle verbeteringen van de pc-versie van het afgelopen jaar, hebben we een aantal updates voor Diablo III om te spelen op PlayStation 3. We kregen een hoop positieve feedback van spelers die het spel op PAX East probeerden, en we kunnen niet wachten om het in ieders handen later dit jaar te krijgen."

Diablo III werd oorspronkelijk uitgebracht voor Windows en Mac op 15 mei 2012 en binnen 24 uur werd het de snelst verkopende pc-game aller tijden. De PlayStation 3-versie komt dit jaar uit en gaat een adviesprijs van 59,99 euro krijgen. Een PlayStation 4-versie komt er ook aan.