Manchester City wil ver gaan voor Reus

Manchester City gaat een poging wagen om Marco Reus los te weken bij Borussia Dortmund. De Engelse topclub heeft circa 38 miljoen euro over voor de Duitse middenvelder. Manchester City zal het bod binnen tien dagen wegleggen bij de clubleiding van Borussia Dortmund, weet Goal.com.

Reus is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij de Duitse topclub nadat hij vorig jaar Borussia Mönchengladbach verliet. Hij staat om die reden dan ook terughoudend tegenover een transfer, maar met de miljoenen hoopt City hem te verleiden.

Borussia Dortmund zal niet graag willen meewerken aan de transfer. Mario Götze vertrekt al voor 37 miljoen euro naar Bayern München en ook Robert Lewandowski vertrekt komende zomer. Verdediger Mats Hummels wordt al enige tijd in verband gebracht met Barcelona en nu er ook serieuze interesse is in Reus, dreigt een leegloop.

Reus is bezig aan een sterk eerste seizoen in het shirt van BVB. Nadat hij vorig jaar voor 17 miljoen euro de overstap maakte naar het Signal Iduna Park scoorde hij dit jaar al 22 keer en gaf hij achttien assists. Het contract van Reus bij Dortmund loopt nog vier jaar door. Om meer kans te maken op speelminuten op het WK van volgend jaar in Brazilië geeft Reus dan ook de voorkeur aan nog een seizoen Borussia Dortmund.

Txiki Begiristain, City's directeur voetbalzaken, is vastberaden om komende zomer weer enkele grote namen aan te trekken. Napoli-spits Edinson Cavani staat bovenaan het lijstje. Ook Neymar en Zlatan Ibrahimovic staan op het lijstje van de nummer twee van de Premier League. Edin Dzeko, Samir Nasri en Joleon Lescott staan op de nominatie om te vertrekken uit het Etihad Stadium. Met een frisse wind door de selectie wil Manchester City volgend seizoen weer een gooi doen naar de landstitel.