Celtic kwaad over Speler van het Jaar-verkiezing

Celtic werd afgelopen weekend vier speelrondes voor het einde van de competitie kampioen van Schotland. Toch is er opvallend genoeg geen enkele speler van de kersverse kampioen genomineerd in de Speler van het Jaar-verkiezing, tot grote onvrede van Celtic-manager Neil Lennon.

"De uitkomst van deze stemming is kleinerend voor de prestatie die mijn spelers hebben geleverd", aldus Lennon. Er zijn vier spelers genomineerd, waaronder topscorers Michael Higdon (22 goals voor Motherwell), Leigh Griffiths (twintig goals voor Hibernian) en Niall McGinn (achttien doelpunten voor Aberdeen). De topscorer van Celtic met zestien doelpunten,  Gary Hooper, werd niet genomineerd. Hij moest het afleggen tegen Inverness CT speler Andrew Shinnie, die dit seizoen elf keer tot scoren kwam.

"Dit is belachelijk", vervolgt Lennon. "Ik wil niets afdoen aan de prestaties van de andere genomineerden, want ze hebben allemaal een prima seizoen gehad. Maar dat er geen enkele Celtic-speler bij dit groepje zit is ongelooflijk. Dit heeft een hoop kwaad bloed gezet in onze kleedkamer. De spelers zijn enorm teleurgesteld door deze uitkomst. Want ze hebben heroïsch gepresteerd. Ik begrijp niet waarom Kris Commons, Gary Hooper, Victor Wanyama of Fraser Forster niet op die lijst staat. Ik heb geen idee hoe er precies is gestemd, maar je kan me niet wijsmaken dat die vier namen je niet meteen te binnen schieten als je een stem moet uitbrengen."

Door deze nominaties zal het voor eerst sinds 1990 zijn dat de uitverkiezing niet gaat naar een speler van Celtic, dat dit seizoen opziende door met o.a een overwinning op FC Barcelona de achtste finales van de Champions League te halen, of Glasgow Rangers.