Hoogerland tevreden na rentree

Johnny Hoogerland keert deze week in de Ronde van Romandië terug in het wielerpeloton. De Zeeuw viel ruim twee maanden geleden tijdens een trainingsrit zwaar en lag sindsdien in de lappenmand. De Vacansoleil-coureur was tevreden na de eerste rit, zo liet hij aan NUsport weten.

"Ik vind het wel meevallen. Sky hield een strak tempo, maar dat was eigenlijk goed te doen. Ik moest op den duur wel even passen. De conditie is goed, alleen heb ik natuurlijk weinig in het rood gereden. Ik rijd al snel met een hartslag van 170/180. Ik heb niet de illusie dat ik binnen nu en een week even kan vliegen. Daar heb ik zeker wel een maandje voor nodig."

Hoogerland wil daarom voorlopig nog even niet aanvallen. Uitrijden is het devies voor de Zeeuw die conditie en wedstrijdritme op wil doen. Wat zijn programma daarna zal zijn is nog niet bekend. Mogelijk hoort de Tour de France hier bij. "Maar in de Tour heb je niks te zoeken als je negentig procent bent. Normaal gesproken moet ik tegen die tijd wel honderd procent zijn."