Beroep pakt slecht uit voor Gertjan Verbeek

Gertjan Verbeek is naar aanleiding van zijn kritiek op de aanklager betaald voetbal voor één wedstrijd geschorst. De trainer van AZ was in eerste instantie weggekomen met een voorwaardelijke straf, maar legde zich daar niet bij neer. De commissie van beroep oordeelde dinsdag een schorsing van twee wedstrijden waarvan één voorwaardelijk op zijn plaats te vinden.

Verbeek nam in februari in stevige bewoordingen de tuchtrechtspraak bij de KNVB onder vuur in enkele interviews. De trainer vond de manier waarop de rode kaart van zijn speler Nick Viergever in Zeist was behandeld 'disrespectvol, denigrerend en neerbuigend.' De aanklager noemde hij 'verschrikkelijk en subjectief.'

De tuchtcommissie legde Verbeek vorige maand een wedstrijd voorwaardelijke schorsing op. De trainer ging in beroep omdat hij het zag als een 'principekwestie'. De commissie van beroep kwam mede na het beluisteren van geluidsmateriaal van een journalist van Voetbal International juist tot een harder oordeel.

Verbeek mist door de schorsing de competitiewedstrijd van vrijdag tegen zijn oude club Heerenveen. Hij moet dan plaatsnemen op de tribune.