Gamestop ziet ruimte voor nieuwe spelcomputers

Ondanks een grotere focus op het online aanbieden van spellen ziet winkelketen Gamestop een mooie toekomst voor de nieuwe generatie spelcomputers weggelegd. Volgens topman J. Paul Raines is er genoeg vraag naar PlayStation 4 en wordt de opvolger van Xbox 360 een 'spannend en boeiend' product.

In een interview met website Gamesindustry laat Raines optekenen dat consumenten toe zijn aan een nieuwe, krachtige spelcomputer. De topman wilde echter niets specifieks kwijt over de nieuwe Xbox, die nog altijd niet is onthuld door Microsoft. Wel liet hij aantekenen dat de spelcomputer enkele verrassingen met zich mee kan brengen. "Ze doen echt een aantal leuke dingen", zei Raines.

Ondanks de dalende verkoop van games en spelcomputers in het afgelopen jaar blijft Raines optimistisch over de toekomst van de spelcomputers. "Zo veel mensen zijn nu ingestapt met smartphones en tablets. Als je hen over kan halen, ligt het geld op straat."

PlayStation 4 moet eind dit jaar op de markt komen. Gamesindustry en andere media verwachten dat Microsoft de nieuwe Xbox binnen drie maanden onthult.