[Serie A] Inter weer onderuit, Fiorentina profiteert

Internazionale heeft voor de negende keer dit seizoen een nederlaag geleden in de Serie A. Bologna bleek met 0-1 te sterk. Fiorentina klopte Lazio in Rome (0-2). De thuiswedstrijd tegen Bologna was voor Javier Zanetti een bijzondere wedstrijd. De Argentijn speelde zijn zeshonderdste duel in de Serie A. Zanetti zal er met weinig plezier aan terugdenken. Bologna zette Inter onder druk, waardoor de thuisploeg niet goed in het spel kon komen. Aanvaller Alberto Gilardino was zeer dreigend.

De spits van Bologna maakte na 57 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Inter had geen antwoord op de treffer van Gilardino. De ploeg van Andrea Stramaccioni boekte in de laatste tien wedstrijden slechts drie overwinningen. Deze week ging de topclub in de Europa League hard onderuit tegen Tottenham Hotspur (3-0).

Fiorentina profiteerde in Rome van de nederlaag van Inter. De Florentijnen kwamen na twintig minuten aan de leiding bij Lazio. Stevan Jovetic bracht de bezoekers op voorsprong. Vlak na de pauze bepaalde Adem Ljajic de eindstand op 0-2. Fiorentina klimt door de winst naar de vierde plaats. Inter staat één punt achter La Viola.