Breukink haalt uit naar Rasmussen

Erik Breukink ontkent dat hij op de hoogte was van het dopinggebruik van Michael Rasmussen. De voormalige ploegleider en technisch directeur van Rabobank haalt hard uit naar de Deen, die dat donderdag verklaarde in de rechtszaal in Arnhem. "Ik heb hier geen zak mee te maken", laat Breukink vrijdag weten in de Volkskrant.

"Deze man is de afgelopen jaren niets veranderd. Wat een leugenaar. Die klootzak is alleen op geld uit, verschrikkelijk", spreekt de Nederlandse oud-renner ferme taal. Volgens Breukink heeft hij zich sowieso nooit beziggehouden met de medische begeleiding. "Dit klopt gewoon niet."

Rasmussen beweerde dat hij, Denis Menchov en Michael Boogerd van de ploegleiding toestemming hadden om bloedtransfusies te ondergaan tijdens de Tour de France van 2007. Kort voor de ronde zou Breukink dit alsnog hebben verboden. "Ik heb nooit over bloedzakken met hem gesproken. Ik heb hem alleen opgedragen zich aan de regels te houden, net als alle andere renners."

Rasmussen stelt dat hij ten onrechte is ontslagen door Rabobank en eist een ontslagvergoeding van 5,6 miljoen euro. Omdat hij had gelogen over zijn verblijfplaats, moest hij in 2007 de Tour verlaten. Eind januari bekende de Deen dat hij tussen 1998 en 2010 doping gebruikte.


Breukink haalt uit naar Rasmussen (Foto: Novum)