Wijffels: geen aanwijzing voor structurele doping

Oud-Rabotopman Herman Wijffels heeft geen aanwijzingen dat er structureel doping werd gebruikt bij de Rabobankploeg. Dat zei hij donderdag tegen RTLZ. "Dat lijkt ook te kloppen met wat er nu naar buiten komt. Michael Boogerd zegt ook dat hij het op eigen titel heeft gedaan."

Wijffels vindt dat de Rabobank te veel vertrouwen heeft gehad in de controles. "Blijkbaar werden toch de grenzen opgezocht." De sponsor kreeg nooit aanwijzingen dat zijn ploeg fout zat. "Integendeel, van de UCI kregen we te horen dat de ploeg goed bezig was." Wijffels heeft geen spijt van de sponsoring. "In de tijd dat wij geldschieter waren is de breedtesport enorm gegroeid en we hebben nu een generatie renners die schoon tot de wereldtop behoort."

Zover was het niet gekomen als er in de tijd van Wijffels, die tot 2002 bij Rabobank zat, naar buiten was gekomen wat nu bekend is geworden. "Dan was het over en sluiten geweest." Toch is de oud-topman geen voorstander van het terugvorderen van premies en sponsorgeld. "Dat is achteraf rekeningen vereffenen."