Boogerd bekent dope-gebruik

Vanavond zal de NOS een interview uitzenden met Michael Boogerd. In dit gesprek zal de Haagse ex-wielrenner bekennen ook doping gebruikt te hebben.

Boogie gebruikte naar eigen zeggen van 1997 tot 2007. In dat jaar hing hij zijn fiets aan de wilgen. Tegenover Kees Jongkind van de NOS vertelde Boogerd dat hij zowel epo, bloedtransfusies als ook cortisonen gebruikt heeft. Zijn grootste successen behaalde hij gedrogeerd. "Ik besef dat die zeges in de ogen van het publiek nu misschien besmet zal zijn".

Wel benadrukt de coureur dat hij ook vaak genoeg schoon op de fiets zat. "Het was in periodes, meestal trainingsperiodes, ter voorbereiding op wedstrijden. Ik heb ook vaak genoeg de Tour schoon gereden." Hij legt tevens uit waarom hij overstapte na verloop van tijd. "Epo werd te riskant. Ze konden het op zeker moment beter opsporen, daarom ging ik op zoek naar iets anders. Ik heb het gedaan. Ik ben naar Wenen gevlogen en heb daar gebruik gemaakt van bloedtransfusies. Ik liet bloed afnemen met het doel het later weer in te brengen. Punt."

Met de bekentenis van Boogerd komt het aantal renners van de Rabobank-ploeg dat toegegeven heeft gebruikt te hebben op acht. Maar namen wil hij niet noemen en hij neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich.