Van der Garde is klaar voor Melbourne

Giedo van der Garde is er klaar voor om naar Melbourne af te reizen. De coureur van Caterham reed tijdens zijn laatste testdag voor de start van het seizoen 126 ronden op het circuit van Barcelona.

“Dit was een prima dag”, zegt Van der Garde. “We hebben in de ochtend wat dingen geprobeerd met de auto die erg positief uitpakten, dus daar ben ik erg te spreken over. In de middag hebben we een racesimulatie gedaan, wat een erg goede ervaring was. De banden bleven niet lang goed, maar dat probleem heeft iedereen. De balans van de auto was echter redelijk in orde en we konden heel veel ronden rijden, wat me erg tevreden stemt.”

Tijdens de ochtend-sessie was er nog een probleem aan de Caterham CT03. “Er was ineens heel veel lawaai waardoor het leek alsof de motor het begeven had. Ik heb de auto daarom in zijn neutraal gezet en vervolgens de motor helemaal uitgeschakeld. Maar nadat de wagen terug in de pits was, bleek er niets aan de hand. Het was eigenlijk een sensorprobleem.”

Over twee weken begint in Australische Melbourne het Formule 1-seizoen. Giedo van der Garde denkt helemaal klaar te zijn. “Na vandaag voel ik me helemaal klaar voor de eerste race”, verklaart Van der Garde. “We hebben dit keer alles op ons programma kunnen doen. We hebben veel starts kunnen oefenen, wat erg goed ging, en de racesimulatie was erg leerzaam om erachter te komen hoe ik straks met de banden om moet gaan. Het was al met al dus een erg productieve dag. Ik voel me klaar voor Melbourne.”