Cameron hielp Singer met tijdreizen

James Cameron heeft zijn collega Bryan Singer tijdreizen leren snappen. Singer, die X-Men en X2 regisseerde, is bezig met de voorbereidingen van X-Men: Days of Future Past, waarin de supermutanten door de tijd reizen. "Je moet je eigen regels bedenken en je daaraan houden", zegt Singer tegen het Britse filmblad Empire. "Daarom werken Back to the Future en The Terminator ook zo goed."

"Ik heb twee uur met James gesproken over tijdreizen, de snaartheorie en het multiversum, en ik snap het nu", zegt de 47-jarige Singer over zijn ontmoeting met de 58-jarige Cameron. In zijn nieuwe X-Men-film hebben enkele personages bovennatuurlijke krachten die tijdreizen mogelijk maken.

Welke personages Singer bedoelt, wil hij niet zeggen. Wel benadrukt hij dat de film heel dicht bij de verhaallijn van de stripreeks Days of Future Past zal blijven. "Net als bij elke verfilming moet je keuzes maken, je kunt niet alles overnemen. Maar ik denk dat de fans blij zullen zijn dat enkele van de spannendste elementen uit de strip ook de film hebben gehaald."

In X-Men: Days of Future Past komen alle verhaallijnen van de vorige X-Men-films en de spin-offs, zoals X-Men Origins: Wolverine, bij elkaar. De film verschijnt volgend jaar juli in de Nederlandse bioscoop.


James Cameron hielp Bryan Singer met tijdreizen (Foto: Novum)