Kittel en Degenkolb naar de Tour

Te zien in de Tour de France, komende zomer: Marcel Kittel en John Degenkolb die samen op jacht gaan naar ritzeges. "Wij kunnen prima samenwerken. Ik voorzie geen problemen", zegt Kittel die vorig seizoen door ziekte een mislukte debuut beleefde in Frankrijk.

Voor Degenkolb wordt het zijn eerste Ronde van Frankrijk, en ergens in zijn achterhoofd speelt hij ook al met de gedachte een gooi te doen naar de groene trui. "Niet dat het puntenklassement gelijk een must is, maar het is een reëel doel", aldus Degenkolb, sinds de Vuelta 2012 erkend rittenkaper na zijn vijfklapper en de winnaar van de puntentrui.

"Het zou mooi zijn de strijd aan te binden met Peter Sagan, volgens mij de grootste concurrent. Zeker is dat Marcel en ik elkaar niet dwarsbomen. We kennen en erkennen elkaars kwaliteiten. Maar op dit moment ben ik niet zo bezig met de Tour. De klassiekers zoals Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn nu belangrijk. Dat zijn de wedstrijden waarom ik professional ben geworden."