Hansel and Gretel: Witch Hunters trailer

Voor de film Hansel and Gretel: Witchhunters is een red-band trailer verschenen. Jeremy Renner en Gemma Arterton geven gestalte aan de, inmiddels volwassen, broer en zus. Regisseur van het project is Tommy Wirkola, die ons eerder trakteerde op Dead Snow, een geslaagde horror vol Nazi-zombies uit Noorwegen. De keuze voor een kindersprookje als nieuw project is daarop een logisch vervolg.

Dat dit een NSFW-trailer is moge duidelijk zijn. Hansel en Gretel zijn succesvolle carrières als heksenjagers gestart, en op medelijden hoeven de toverkollen absoluut niet te rekenen: de koppen rollen en het bloed spuit in het rond. Dat het jeugdtrauma zijn sporen heeft nagelaten is in de trailer goed te merken. Met Gretel valt absoluut niet te sollen en Hansel heeft nu ook door dat ook de verlokkingen van 'snoepjes' zelden leiden tot een goed einde. Overigens heeft ook Famke Janssen een rol als heks in deze film weten te bemachtigen. Zeker een zure mat waarover je je nog tweemaal bedenkt voordat je hem laat liggen.

Het overgieten van klassieke sprookjes met een luguber sausje is momenteel in opmars in Hollywood. Zo zijn de afgelopen jaren sneeuwwitje en roodkapje (Snow White and the Huntsmen & Red Riding Hood respectievelijk) ten prooi gevallen aan Hollywoods bloeddorstigheid. Dit jaar valt die eer ten beurt aan de snoepkonten en eveneens aan Sjaak met zijn lange bonenstaak (Jack the Giant Slayer). Het zal dan ook niet lang duren voordat elk sprookje door de mangel is gehaald. Aan de andere kant, eenieder met een goed geheugen kan zich de macabere toon van vele van deze sprookjes in hun originele vorm nog wel herinneren. De uitwerkingen hiervan is op zijn minst interessant te noemen.

Kijk voor de uitwerking van de Duitse snoepertjes zelf de red-band trailer

Hansel and Gretel: Witch Hunters draait vanaf 28 februari in de Nederlandse bioscopen.