Ecclestone hoopt dat Alonso wereldtitel pakt

Bernie Ecclestone hoopt dat er komend seizoen een nieuwe wereldkampioen wordt. Na drie achtereenvolgende wereldtitels voor Red Bull-coureur Sebastian Vettel hoopt de Formule 1-baas op bijvoorbeeld Fernando Alonso.

"Vettel is afgelopen jaar verdiend kampioen geworden, maar hij zou zich nog wel verder kunnen ontwikkelen als persoonlijkheid", zei Ecclestone in de Italiaanse krant Corriere della Sera. "Wat Alonso betreft, na drie wereldtitels voor Red Bull zou het niet onaardig zijn om dit jaar eens iemand anders bovenaan te zien eindigen. En het zou mooi zijn om een naam als Ferrari weer eens te zien winnen."

Onlangs haalde Ferrari-president Luca di Montezemolo nog hard uit naar Ecclestone. De Italiaan verklaarde dat het tijdperk Ecclestone bijna ten einde was en dat het hoog tijd is dat de Formule 1 op een meer democratische manier bestuurd gaat worden.

"Di Montezemolo is een goede vriend van me en ik weet zeker dat het niet zijn bedoeling was om die dingen over mij te zeggen. Ik ben dan ook niet boos. Het is een soort spelletje dat we spelen", aldus de reactie van Ecclestone.