Ballan mag intensive care verlaten

Alessandro Ballan mag de intensive care verlaten. De milt van de Italiaanse wielrenner van BMC werd verleden week verwijderd nadat hij tijdens een trainingskamp van zijn ploeg in Spanje ten val was gekomen. Hij is goed van die operatie hersteld, vertelt de teamdokter van BMC aan de Gazzetta dello Sport.

Bij de crash in een afdaling liep de 33-jarige Ballan ook nog een dijbeenbreuk, een gebroken rib en een geperforeerde long op. Na de val werd in een lokaal ziekenhuis een spoedoperatie uitgevoerd. "We beginnen het licht aan het eind van de tunnel te zien", zegt teamdokter Max Testa. "Alessandro wordt beter en beter, zo veel beter dat verwacht wordt dat hij van de intensive care af mag."

"Ik heb met Ballan gesproken en zijn stemming lijkt goed te zijn. Ik zei hem dat het team zijn vlucht naar Italië aan het plannen is. Het beste is als hij een nog een paar dagen wacht", sluit Testa af.

Later wordt gekeken wanneer de wereldkampioen van 2008 aan zijn beenbreuk wordt geopereerd. Ballan is een klassiekerspecialist. In 2007 won hij de Ronde van Vlaanderen. In de kasseienrit Parijs - Roubaix stond hij drie keer als derde op het podium.


Alessandro Ballan mag intensive care verlaten (Foto: Novum)