Tegenvallende resultaten doen Haug das om

Norbert Haug heeft bekendgemaakt dat hij bij Mercedes op moest stappen vanwege de tegenvallende resultaten van het Formule 1-team. De 60-jarige Duitser bekleedde 22 jaar lang de functie van hoogste motorsportbaas bij het merk uit Stuttgart.

Haug gaf aan het Duitse persbureau SID een verklaring af. "Ik ben na het seizoen met het bestuur gaan zitten. We hebben naar een oplossing gezocht en die ook gevonden. Het was een goed gesprek, net als alle andere gesprekken die we in de afgelopen twintig jaar hebben gevoerd. We hebben de laatste drie seizoenen wel successen geboekt, maar we waren niet constant genoeg en daar ben ik mede verantwoordelijk voor. Daarom moet er nu worden ingegrepen en moet er een nieuwe koers worden gevaren."

De komst van Niki Lauda heeft volgens Haug niets te maken met zijn vertrek. "Niki heeft hier helemaal niets mee te maken. Ik wil graag nog eens benadrukken dat dit een beslissing is die het bestuur en ik samen hebben genomen en dat er nog steeds sprake is van een groot wederzijds respect."

Wat Haug nu zal gaan doen is nog niet bekend. Hij wil nu eerst wat tijd met zijn familie en vrienden door gaan brengen.