Nadal maakt eind december rentree in Abu Dhabi

Rafael Nadal maakt eind deze maand zijn officiële rentree op de tennisbaan. De Spanjaard doet van 27 tot 29 december mee aan het Mubadala Championship, een demonstratietoernooi in Abu Dhabi dat hij de afgelopen twee jaar won. Dat schrijft de 26-jarige tennisser dinsdag op zijn Facebook-pagina. Hij kan naar eigen zeggen niet wachten om weer op de baan te staan.

De elfvoudig grandslamwinnaar speelde sinds zijn uitschakeling in de tweede ronde van Wimbledon, eind juni, geen wedstrijd meer. Nadal miste door zijn kwetsuur onder meer de US Open, de Olympische Spelen, de ATP World Tour Finals en de finale van de Davis Cup. Hij is afgezakt naar de vierde plaats op de wereldranglijst.

Nadal liet vorige week aan het Spaanse radiostation Onda Cero nog weten zijn rentree niet te overhaasten. "Ik keer pas terug als ik helemaal fit ben. We zitten in de laatste fase van mijn herstel maar ik wil niet te snel beginnen en over zes maanden weer moeten stoppen." De inwoner van Mallorca hervatte eind vorige maand zijn training.

Het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten geldt als de officieuze opening van het nieuwe tennisseizoen. Het evenement wordt gespeeld ter voorbereiding op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi dat op 14 januari van start gaat in Melbourne.