Camping Kerkdriel afgesloten voor grote controle

De politie heeft dinsdagochtend alle toegangswegen van een camping in Kerkdriel afgesloten voor een grote controle. Op de camping zijn volgens de gemeente Maasdriel, waar de Gelderse plaats onder valt, veel misstanden.

Het campingterrein moet volgens de gemeente weer recreatieterrein worden, wat het op papier is. Bij de controle worden onder meer de Belastingdienst, het UWV en de Sociale Verzekeringsbank ingezet.

De gemeente wil onder meer permanente bewoning en de vestiging van bedrijven aanpakken. Ook is de controle gericht op de brandveiligheid en het tegengaan van belastingontduiking. Eerst is vooronderzoek verricht, op basis waarvan nu visites worden afgelegd. Zo worden panden bezocht waar eerder bedrijven ingeschreven hebben gestaan om te controleren of die echt zijn verdwenen.

Openstaande boetes worden geïnd en zo nodig worden goederen in beslag genomen. De identiteit van iedereen die het park op- of afgaat wordt gecontroleerd.

Verder krijgen eigenaren van caravans en stacaravans een brief waarin staat wat moet worden gedaan om aan het bestemmingsplan en de brandveiligheidseisen te voldoen.