Van Barneveld: "Dit is een magisch moment"

Raymond van Barneveld wist gisteren na een spannende finale tegen Michael van Gerwen de Grand Slam of Darts op zijn naam te schrijven. Na afloop liet hij weten dezelfde gevoelens te hebben nadat hij in 1998 voor het eerst zijn Lakeside-titel pakte.

"Dit is voor mij een magisch moment", aldus Van Barneveld, na zijn 16-14 zege op zijn jongere landgenoot Van Gerwen. Het was tevens de eerste grote titel voor Barney sinds vijf jaar. Op het podium kon de Hagenaar het niet droog houden nadat hij met dubbel-16 de partij definitief had beslist. "Ik ben heel emotioneel. Het is moeilijk om woorden te vinden om mijn gevoel te beschrijven", aldus Van Barneveld.

Hij vervolgt: "Ik heb hier heel hard voor getraind, dit is een moment om te koesteren. Het voelt als toen ik in 1998 voor het eerst Lakeside won." Verder had Van Barneveld lovende woorden over voor Van Gerwen, die onder meer Phil Taylor versloeg in aanloop naar de finale: "Michael is een briljante darter, een toekomstige wereldkampioen. De afgelopen maanden heeft hij grote stappen gemaakt."