[GSOD] Van Barneveld en Van Gerwen in finale

Raymond van Barneveld staat in de finale van de Grand Slam of Darts. Hij was in de halve finale met 16-10 te sterk voor vice-wereldkampioen Andy Hamilton. De finale staat voor vanavond gepland. Hij neemt het daarin op tegen Michael van Gerwen of Dean Winstanley. 

The Hammer won het bullen en mocht de partij beginnen. Hij pakte in de tweede leg direct een break nadat Van Barneveld dubbel zestien miste voor een 131 finish. Ook de derde leg gaat naar Hamilton. Dit verschil van drie blijft tot 6-3 in tact. Het is nu de beurt aan Barney om de voorsprong te pakken. De Hagenaar pakte maar liefst negen legs op rij om een 12-6 voorsprong te realiseren. 

Hamilton mocht de negentiende leg pakken door 107 uit te gooien. Van Barneveld was bij 15-7 nog één leg verwijderd van de overwinning. Het duurde nog even voordat Van Barneveld de partij binnen had, Hamilton liet zien dat hij kon darten door nog drie legs te pakken met een 78 en 104 finish. Na een korte onderbreking maakte Barney direct af door met tops te finishen. 

Het is de eerste finale voor Barney tijdens de Grand Slam of Darts. In 2009 haalde hij eens de halve finale, vorig jaar werd hij in de groepsfase uitgeschakeld. De laatste solo TV-overwinning voor Barney was de Las Vegas Desert Classic in de zomer van 2007. In 2010 won hij nog wel samen met Co Stompé de World Cup of Darts. 

Update 19.11 uur


Michael Van Gerwen heeft zich ook geplaast voor de finale na een 16-8 zege op Dean Winstanley