[Bundesliga] Eerste puntenverlies voor Bayern München

Bayern München heeft zondag voor het eerst dit Bundesligaseizoen punten laten liggen. De Duitse koploper verloor met 1-2 van Bayer Leverkusen. De bezoekers waren kort voor rust op voorsprong gekomen door een doelpunt van Stefan Kiessling, maar Mario Mandzukic maakte in de 78e minuut gelijk. Sidney Sam scoorde in de 87e minuut echter ook voor Leverkusen.

Arjen Robben viel een halfuur voor tijd in bij Bayern. De vleugelspits stond de afgelopen weken geblesseerd aan de kant.

Borussia Mönchengladbach won met 3-2 bij Hannover 96 in een miraculeuze comeback. Jan Schlaudraff en Mame Diouf zorgden binnen acht minuten na de rust voor een 2-0 voorsprong voor Hannover. Gladbach scoorde twintig minuten voor tijd via Alvaro Rodriguez en zeven minuten later maakte Roel Brouwers gelijk. Juan Arango tekende in de 79e minuut voor de winnende goal.

VfB Stuttgart werd de tweede ploeg die dit seizoen van Eintracht Frankfurt won: 2-1. Christian Gentner scoorde in de zevende minuut voor de thuisploeg en die voorsprong bleef een uur staan. Toen sloeg Alexander Meier toe. Een doelpunt van Vedad Ibisevic zes minuten voor tijd voorkwam een puntendeling.

Bayern staat nog altijd vier punten voor op nummer twee, Schalke 04. De ploeg uit Gelsenkirchen passeert Eintracht op de ranglijst. De Frankfurters hebben negentien punten, een minder dan Schalke.

Eerste puntenverlies voor Bayern München (Foto: Novum)