[Premier League] City simpel langs Sunderland

Manchester City heeft zaterdag eenvoudig gewonnen van Sunderland. De ploeg van trainer Roberto Mancini was in het Etihad Stadium met 3-0 te sterk. De Citizens stijgen naar de tweede plaats in de Premier League en hebben nu vijftien punten, een minder dan koploper Chelsea. Everton en Manchester United kunnen later dit weekeinde wel weer passeren.

Manchester City kwam al in de vijfde minuut op voorsprong via Aleksandar Kolarov. De Serviër krulde een vrije trap knap binnen, nadat Carlos Tevez een harde tackle te verwerken had gekregen van Sunderland-verdediger Carlos Cuellar. De Spanjaard mocht blij zijn dat hij slechts een gele kaart kreeg voorgehouden.

Linkerverdediger Kolarov had ook in het tweede doelpunt van de thuisploeg een belangrijk aandeel. In de zestigste minuut bereikte zijn voorzet Sergio Aguero, die bij de eerste paal kon binnenschieten. James Milner zorgde kort voor tijd met een benutte vrije trap voor het slotakkoord.

Sunderland, dat geen moment aanspraak maakte op een punt, blijft steken op zeven punten, goed voor de dertiende stek.

Manchester City thuis simpel langs Sunderland (Foto: Novum)