Steeds vaker hotelvakantie in eigen land

Nederlanders houden steeds vaker een korte hotelvakantie in eigen land. In de eerste helft van dit jaar groeide het aantal binnenlandse hotelvakanties met zo'n tien procent naar ruim 1,8 miljoen, meldt NBTC-NIPO Research, een samenwerking van TNS NIPO en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen vrijdag.

Als de groei doorzet, komt het aantal hotelvakanties eind dit jaar uit op een recordaantal van vier miljoen. Ondanks de groei van het aantal vakanties daalt het bedrag dat aan deze vakanties wordt uitgegeven. Dat komt volgens het bureau door het groeiend aantal aanbiedingen en acties van hotels.

Ook veiling- en kortingsites zouden hier een rol in spelen. Daar wordt tegenwoordig vijftien procent van de vakanties geboekt. Bij boekingssites wordt 55 procent van deze vakanties geboekt.

Hotelvakanties in de stad zijn het populairst. Daar wordt ongeveer dertig procent doorgebracht, waarbij vooral Maastricht en Den Haag het goed doen. Ook hotelvakanties in bos- en heidegebieden worden veel geboekt.