EA laat meer gameplay van SimCity zien

Electronic Arts heeft de eerste gameplaybeelden van SimCity op YouTube gezet. Hoofdontwerper Stone Librande leidt ons door de basismogelijkheden van de nieuwe bouwsimulator. Ga er even voor zitten, want de video duurt een krappe tien minuten.

Stone Librande laat je enkele van de talloze opties zien waarmee je je stad kunt specialiseren. Zo kiest hij er bijvoorbeeld voor om een casino in zijn stad te plaatsen om toeristen te trekken. We hebben al eerder verteld hoe je een stad kunt bouwen, maar nu kun je met eigen ogen zien hoe je een slaperig stadje omtovert tot een bruisende toeristische trekpleister.

Daarnaast leer je ook meer over de interessante hulpmiddelen waarmee je je stad kunt ontwerpen. Jij bepaalt waar de wegen komen, hoe je je stad indeelt en hoe je het land gebruikt om je doel te bereiken. Er is geen perfecte manier om het spel te spelen: Librande laat alleen zien hoe hij zijn stad zou inrichten.

We zullen nog even moeten wachten voordat we zelf aan het bouwen gaan: SimCity komt aankomend voorjaar uit voor pc en Mac.