Radwanska met moeite door

Agnieszka Radwanska heeft zich met veel moeite naar de kwartfinales van het WTA-toernooi in Beijing geknokt. De Poolse was geblesseerd aan zowel haar schouder als haar bovenbeen en stond in de derde set het verliezen nabij, maar ze wist het tij op tijd te keren.

Haar tegenstander, de Spaanse Lourdes Dominguez-Lino, speelde erg constant en liep in de eerste set meteen uit naar 4-0. Radwanska zat overduidelijk niet lekker in haar vel en bij een 5-1 achterstand vroeg ze een medische time-out aan. Dat hielp vooralsnog niet echt; Dominguez serveerde de set op 5-2 gemakkelijk uit.

De nummer drie van de wereld ging toen haar spel aanpassen aan de omstandigheden. Ze zocht naar korte punten en ging lange rally's uit de weg. Vooral aan het net was de Poolse succesvol, en ze won de tweede set dan ook probleemloos met 6-1.

Maar in de derde set ging de wedstrijd toch weer in de richting van de Spaanse. Radwanska kon aanvankelijk geen enkel servicegame behouden en keek telkens opnieuw tegen een achterstand aan. Op 4-2 draaide ze de rollen echter weer helemaal om en speelde ze Dominguez bij vlagen helemaal weg. Op die manier won de Poolse vier games achter elkaar en sleepte ze alsnog de winst binnen.

In de kwartfinale neemt Radwanska het op tegen een thuisspeelster. Morgen maken Shuai Peng en Na Li uit wie dat precies wordt.