Geen klacht om naaktfoto's Harry

Het Britse koningshuis dient geen klacht in wegens het publiceren van naaktfoto's van prins Harry. Boulevardkrant The Sun drukte de pikante kiekjes vorige maand af, nadat ze eerder al op het internet waren verschenen.

Een woordvoerder van de prins heeft vrijdag laten weten dat er geen klacht wordt ingediend bij de Press Complaints Commission, de Britse variant van de Raad voor de Journalistiek. Het zou 'niet verstandig' zijn om de kwestie verder op te rakelen met het oog op Harry's werk in Afghanistan, waar hij momenteel actief is als helikopterpiloot.

Op de foto's was te zien hoe de 27-jarige prins in zijn adamskostuum een feestje vierde in een hotelkamer in Las Vegas. Het Britse koningshuis kwam wel in actie na het verschijnen van naaktfoto's van prinses Kate Middleton. Een Frans tijdschrift publiceerde onder meer kiekjes waarop ze topless te zien was, waarna het koningshuis het blad voor de rechter sleepte. De Franse rechtbank bepaalde vervolgens dat de foto's ingeleverd moesten worden.