[Bundesliga] HSV verspeelt zege tegen tien man Gladbach

Hamburger SV heeft in de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach twee dure punten laten liggen. Tegen tien man werd in Borussia Park in blessuretijd een 2-1 voorsprong uit handen gegeven: 2-2. Rafael van der Vaart speelde een hoofdrol door een doelpunt te maken, maar ook een penalty te missen.

De gemiste strafschop van de Nederlander kwam HSV bijzonder duur te staan. De Nederlander raakte de paal en liet daarmee de kans liggen om de tegenstander, die door een rode kaart van Martin Stranzl tot tien man was gereduceerd, op een 3-1 achterstand te zetten en daarmee definitief op de knieën te dwingen.

Van der Vaart had in de 23e minuut nog zijn visitekaartje afgegeven door met een hoog schot in de verre hoek de score te openen. Stranzl maakte gelijk, maar kort voor rust bracht Artjoms Rudnevs HSV opnieuw op voorsprong. Diep in blessuretijd redde verdediger Alvaro Dominguez alsnog een punt voor Gladbach, waar Luuk de Jong in de 58e minuut na een anoniem optreden werd gewisseld.

Waar Gladbach en HSV respectievelijk tiende en veertiende staan, handhaaft Hannover 96 zich keurig in de top. De tegenstander van FC Twente in de Europa League won overtuigend met 4-1 van FC Nürnberg en staat achter Bayern München en Eintracht Frankfurt op de derde plaats in de Bundesliga.