Director's Cut voor Dark Knight Rises

Warner Brothers is van plan de blu-ray release van The Dark Knight Rises uit te breiden met een heuse Director's Cut. Deze versie, die de film over de drie uur aan speeltijd zal tillen, zal meer laten zien van de achtergrond van Bane en bevat meer beelden met Ra's Al Ghul.

Een kostuumontwerper van de film, Lindy Hemming, gaf een tijdje terug in een interview al aan dat er meer materiaal met Bane opgenomen is, waarin te zien is hoe een jongere Bane aan zijn verwondingen komt. Volgens Hemming droeg Bane in deze vroege scènes andere riemen om zijn lichaam te ondersteunen, waarmee ze aangeeft dat het masker niet het enige is dat Bane behoedt tegen de pijn van zijn verwondingen.

Een director's cut voor een Christopher Nolan-film is opvallend, omdat de regisseur erom bekend staat "voor de montage" te filmen, oftewel alleen dat te filmen wat hij ook gaat gebruiken. Deze langere versie zou echter dertig minuten langer duren, maar in hoeverre de berichtgeving betrouwbaar is, moet nog blijken.

De theaterversie van The Dark Knight Rises, die inmiddels niet meer in IMAX te zien is, maar nog wel in normale bioscoopzalen, duurt twee uur en drie kwartier.