Minardi ziet in Räikkönen grootste concurrent Alonso

Gian Carlo Minardi ziet in Lotus-coureur Kimi Räikkönen de belangrijkste uitdager voor Fernando Alonso die momenteel het Formule 1-kampioenschap leidt. De Ferrari-coureur heeft 48 punten voorsprong op de Fin die dit jaar zijn rentree in de sport maakte.

Lotus heeft als enige van de topteams dit seizoen nog geen race gewonnen, maar dat is voor Minardi geen belemmering. "Spa-Francorchamps is het echte keerpunt van dit prachtige seizoen, een van de mooiste jaargangen uit de recente geschiedenis. Tot nu toe heeft geen coureur of team zich qua snelheid duidelijk losgeweekt bij de rest, al heeft Alonso wel een voorsprong van veertig punten."

"Vijf coureurs kunnen de titel voor zich opeisen en Kimi Räikkönen zou wel eens het grootste gevaar voor Ferrari kunnen zijn. Jammer genoeg heeft het hem niet altijd meegezeten en zijn kwalificaties moeten ook beter. Maar Kimi is agressief en presteert constant. Alonso is echter in topvorm en hij heeft elke mogelijkheid benut, mede dankzij een betrouwbare Ferrari. Daardoor kan de Scuderia zich honderd procent concentreren op de ontwikkeling van de wagen."