Middelkoop bedwingt Schoorel in Scheveningen

Matwé Middelkoop is de tegenstander van Thiemo de Bakker in Scheveningen. De Leerdammer sloeg zich ten koste van Thomas Schoorel naar de achtste finale van het challengertoernooi in de badplaats: 6-4 en 7-6 (5). Boy Westerhof was niet opgewassen tegen Jerzy Janowicz uit Polen en sneuvelde in de tweede ronde: 4-6 en 3-6.

De wedstrijd tussen Middelkoop, de nummer 361 van de wereld, en de 135 plaatsen hoger gerangschikte Schoorel ging acht games lang gelijk op. Toen brak Middelkoop de opslag van zijn tegenstander en serveerde de set uit.

De Leerdammer nam in het tweede bedrijf twee keer een break voorsprong, maar beide keren kwam Schoorel terug. Ook in de tiebreak leek de Amsterdammer aan een comeback bezig. Op 6-2 voor Middelkoop pakte Schoorel drie punten. Het vierde matchpunt was echter alsnog raak voor Middelkoop.

Westerhof leverde in de eerste set zijn opslag in de zevende game in tegen de nummer een van de plaatsingslijst. Dat leidde tot setwinst voor de Pool, maar in de tweede set keek hij vlot tegen een 3-1 achterstand aan na een break voor Westerhof. Toen was de koek echter op bij de man uit Meppel. Janowicz won de volgende vijf games en de wedstrijd.