Willems: "Het ging om de teamprestatie"

Jetro Willems was tijdens het EK de jongste Nederlandse speler ooit op een EK. Hij blikt na de uitschakeling terug op het toernooi en zijn ontwikkeling.

De ster van de jonge Willems is rijzende. De linksback was tegen Denemarken de jongste speler van Nederland op een EK. Vorig seizoen speelde hij nog in de Jupiler League bij Sparta Rotterdam. Zijn loopbaan gaat voorlopig in een sneltreinvaart. PSV merkte zijn talent op en haalde hem naar Eindhoven toe, waar hij zich ontpopte tot basisspeler.

Dat het allemaal snel gaat, wil niet zeggen dat het makkelijk is. "Binnen een jaar zulke grote stappen maken, dat vereist echt veel en is niet makkelijk", zegt hij in Voetbal International. "Elke wedstrijd kijk ik terug op dvd. Gewoon voor mezelf. Wat kan er beter? Wat ging er mis? Verder vind ik mijn individuele prestatie op het EK niet zo belangrijk. Uiteindelijk gaat het toch om de teamprestatie."

Op het EK stond hij tegenover een paar grote namen. Bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo. "Het doet me niks. Tegenstanders kunnen wel status hebben, maar ik zal ze toch moeten verdedigen. Shirtjes ruilen heb ik ook niet gedaan. Bij mijn debuut bij PSV dacht ik hetzelfde. Dat liet ik ook gewoon op me afkomen."