Geen plannen voor extra DLC-personages Dead or Alive 5

Het uitgeven van extra personages door middel van DLC maakt het spel oneerlijk volgens developer Yosuke Hayashi van Team Ninja. Hij haalt hierbij uit naar de on-disc downloadable content van Capcoms Street Fighter X Tekken. Het zou namelijk voelen alsof je de regels van het spel verandert.

We zien het spel als een sport, je veranderd tijdens het spel niet zomaar de regels. Je speelt een voetbalwedstrijd niet ineens met 14 spelers tegen 11 spelers. Dat is niet eerlijk.

Volgens Hayashi gebeurt hetzelfde als een speler wel alle extra toegevoegde personages heeft en de ander niet. De speler met de DLC heeft dan een voordeel ten opzichte van de speler zonder DLC.

Tevens vindt Hayashi het al moeilijk om 20 personages in Dead or Alive 5 zo uit te balanceren dat geen enkel personage een voordeel heeft ten opzichte van de ander, dat hij er niet aan moet denken om via DLC nog meer personages er aan toe te voegen. “Het balanceren van de personages is extreem belangrijk en het is moeilijk om te doen”, voegt Hayashi hier aan toe. “We hebben geen plannen om extra personages te verkopen door middel van DLC.”