Foto's: Nederland - Duitsland in beeld

Het Nederlands elftal heeft in het tweede groepsduel verloren van Duitsland met 1-2. Oranje begon de wedstrijd met bijna dezelfde opstelling als tegen Denemarken. Joris Mathijssen nam de plaats in van Ron Vlaar. Hieronder vind je een greep uit de beelden van de wedstrijd.

Al na zes minuten kreeg Nederland een mogelijkheid, maar Van Persie wist de bal niet goed te raken. Neuer ving de bal op. (Foto: Pro Shots)

Niet veel later diende zich een tweede kans aan, maar Van Persie schoot de bal naast het doel. (Foto: Pro Shots)

In de 23e minuut speelde Gomez zich vrij en scoorde het eerste doelpunt voor Duitsland. (Foto: Pro Shots)

Afellay in duel met Schweinsteiger.  (Foto: Pro Shots)

Een minuut na de knappe redding van Stekelenburg maakte Gomez zijn tweede doelpunt. Van Persie en Sneijder baalden. (Foto: Pro Shots)

In de tweede helft kwam Van der Vaart erin. Bert van Marwijk gaf hem nog wat instructies. (Foto: Pro Shots)

Tijdens de wedstrijd hadden Mathijsen en Heitinga een stevige woordenwisseling met Van der Vaart. (Foto: Pro Shots)

Mathijsen ging onderuit bij het verdedigen van de Duitser Khedira. (Foto: Pro Shots)

Met een afstandsschot scoorde Van Persie de 1-2 voor Nederland. (Foto: Pro Shots)

Na het doelpunt verhoogde Oranje het tempo op zoek naar de gelijkmaker. Sneijder in duel met Müller. (Foto: Pro Shots)

Robben werd gewisseld voor Kuijt. Om geen tijd te verliezen verliet hij het veld via de andere kant. (Foto: Pro Shots)

Willems raakte nog verzeild in een opstootje met Boateng en Özil. Kuijt haalde de spelers uit elkaar. (Foto: Pro Shots)

Grote vreugde bij de Duitse ploeg na het horen van het eindsignaal. Willems liep teleurgesteld van het veld af. (Foto: Pro Shots)

Ook Sneijder, Mathijsen en De Jong baalden van de nederlaag. (Foto: Pro Shots)

De spelers van Oranje verlieten gedesillusioneerd het veld. Van Marwijk maakte aanstalte om de arbitrage te bedanken. (Foto: Pro Shots)