Australische zwemmers in problemen door wapens

De Australische zwemmers Nick D'Arcy en Kenrick Monk zijn in de problemen geraakt door een foto op Facebook. De twee hadden in een wapenwinkel in de Verenigde Staten geposeerd met geweren en pistolen en dat viel in Australië niet goed. Op verzoek van de Australische zwembond zijn de foto's inmiddels verwijderd. De bond onderzoekt de zaak verder.

D'Arcy, die met twee pistolen poseerde, en Monk, die twee geweren in zijn handen had, hebben inmiddels hun excuses aangeboden. Volgens D'Arcy was de foto 'als een grap bedoeld'. "Als iemand aanstoot aan de foto's neemt, dan bied ik daarvoor mijn verontschuldigingen aan. Het was nooit de bedoeling om beledigend te zijn."

Het Australische olympisch comité wacht het onderzoek van de zwembond af voor het straffen overweegt. Beide zwemmers hebben zich al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Londen.

D'Arcy en Monk kwamen beiden al eerder op verkeerde wijze in het nieuws. D'Arcy sloeg in 2008 zijn collega Simon Cowley in elkaar en werd veroordeeld wegens mishandeling. Ook werd hij uit de olympische zwemploeg verwijderd.

Monk deed vorig jaar aangifte nadat hij bij een aanrijding geblesseerd was geraakt. De automobilist was volgens hem doorgereden. Uiteindelijk moest hij echter toegeven dat er geen aanrijding was geweest, maar dat hij van zijn skateboard was gevallen.