Romney haalt meer geld op dan Obama

Mitt Romney en de Republikeinse Partij hebben in mei voor het eerst meer geld voor hun verkiezingscampagne opgehaald dan president Barack Obama. Romney en zijn partij haalden 67 miljoen dollar binnen, terwijl Obama en de Democratische Partij op 60 miljoen bleven steken. Een maand eerder was de verhouding nog 40 miljoen tegen 43,6 miljoen in het voordeel van Obama.

Romney profiteert ervan dat hij nu duidelijk de vlaggendrager van zijn partij is. Obama daarentegen heeft te maken met de politieke implicaties van een zwakke economie en toenemende frustratie in de linkervleugel van zijn partij. Zij vinden dat Obama zich te weinig hard maakt voor belastingen, gezondheidszorg en de economie.

Peilingen geven aan dat de strijd tussen Romney en Obama in november zal worden beslist in enkele 'swing states' waar Obama vier jaar geleden nipte overwinningen behaalde. Vooral in Ohio, Florida en Virginia zal het er om spannen en heeft Obama partijactivisten nodig om zijn campagne te ondersteunen en te zorgen dat de kiezers massaal naar de stembus gaan.

Romney krijgt ook veel steun van Republikeinse 'super political action committees', die veel meer geld inzamelen en uitgeven dan hun Democratische tegenhangers.