Dan Aykroyd speelt manager Liberace

Dan Aykroyd gaat de manager spelen van Liberace in Behind the Candelabra. In deze tv-film is Michael Douglas te zien als de excentrieke pianist en Matt Damon als diens levenspartner Scott Thorson. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Seymour Heller, zoals de manager heette, vertegenwoordigde Liberace van 1950 tot diens dood in 1987. Hij had altijd grote problemen met Thorsons relatie met zijn cliënt.

De 59-jarige Aykroyd is veruit het bekendst van zijn rollen als Elwood Blues in The Blues Brothers en als Dr. Raymond Stantz in de Ghostbusters-films. Hij probeert de reeks over de spokenjagers de laatste jaren nieuw leven in te blazen, tot nu toe zonder resultaat.

Behind the Candelabra is gebaseerd op Thorsons autobiografie My Life With Liberace en wordt geregisseerd door Steven Soderbergh. De opnames gaan deze zomer van start. De film verschijnt volgend jaar in de Verenigde Staten en Canada bij HBO. De Amerikaanse betaalzender gaat daarna op zoek naar internationale distributeurs.


Dan Aykroyd speelt manager Liberace (Foto: Novum)