[RG] Ferrer houdt Murray uit halve eindstrijd

David Ferrer heeft woensdag voor het eerst de halve finale van Roland Garros bereikt. De als zesde geplaatste Spanjaard was in vier sets te sterk voor Andy Murray, de nummer vier van de wereld: 6-4, 6-7 (3), 6-3 en 6-2. Ferrer neemt het bij de laatste vier op tegen Rafael Nadal die eerder woensdag Nicolas Almagro uitschakelde.

Murray had zoals zo vaak ook in de kwartfinale last van een koude start. Ferrer profiteerde door een break voorsprong te nemen, maar gaf die weer uit handen en liet zijn Schotse opponent op 4-4 terugkomen. De Andalusiër sloeg echter meteen nogmaals toe en won de set.

De tweede set moest in een tiebreak worden beslist en daarin knokte Murray zich terug in de wedstrijd. Aan het begin van het derde bedrijf werd de wedstrijd vanwege een regenbui onderbroken. Na een uurtje kwam Ferrer beter uit de startblokken, maar gaf opnieuw een break voorsprong uit handen. De Spanjaard sleepte net als in het eerste bedrijf echter alsnog de setwinst uit het vuur.

In de vierde set liep Ferrer vlot uit naar een 3-1 voorsprong. Deze keer gaf de Spanjaard de leiding niet meer uit handen en op 5-2 boekte hij zelfs nog een zwaarbevochten tweede break.


Ferrer houdt Murray uit halve eindstrijd (Foto: Novum)