[RG] Ook V. Williams kan koffers pakken

Een dag na de verliespartij van Serena Williams kan ook haar oudere zus Venus haar koffers in Parijs gaan pakken. De Amerikaanse ging in de tweede ronde van Roland Garros met 2-6 en 3-6 onderuit tegen de Poolse Agnieszka Radwanska.

Zij is de nummer drie van de wereld en wist dit jaar al drie toernooien op haar naam te schrijven. Williams daarentegen is door blessureleed weggezakt op de wereldranglijst en is pas sinds maart weer aan het spelen sinds bij haar de auto-immuunziekte Sjogren's Syndroom is vastgesteld. De oudste van de Williams-zusjes maakte op het Parijse gravel vandaag 33 onnodige fouten en serveerde matig, terwijl Radwanska daar degelijk spel tegenover zette.

Svetlana Kuznetsova drong wel door tot de derde ronde. De winnares van 2009 zette de Taiwanese Chan Yung-Jan met 6-4 en 7-6 (4) opzij. Zij zal het nu op gaan nemen tegen Radwanksa. Ook Ana Ivanovic drong door tot de laatste 32 door de Israëlische Shahar Peer met 6-2 en 6-2 te kloppen. De Servische stuit nu op de Italiaanse Sara Errani die de Amerikaanse Melanie Oudin met 6-2 en 6-3 naar huis stuurde.