'AZ en N.E.C. willen Deen Larsen'

De 20-jarige Emil Larsen, middenvelder van het Deense Lyngby BK, zou gewild zijn bij N.E.C. Nimegen en AZ. Het Deense Tipsbladet meent te weten dat beide clubs achter de handtekening van de talentvolle Deen aanzitten. Larsen, die nog een contract heeft voor een jaar, degradeerde dit seizoen met zijn Lyngby uit de hoogste klasse van het Deense profvoetbal.

Ondanks dit teleurstellende feit maakte Larsen indruk op het middenveld. De tweebenige Larsen wordt samen met toptalenten als Christian Eriksen, Kenneth Zohore, Matthias Jorgensen, die volgend seizoen voor PSV voetbalt en Mikkel Cramer tot de grootste Deense talenten van dit moment gerekend. Larsen gaat echter niet met Denemarken mee naar het EK.

N.E.C. zou met Larsen een vervanger voor diens landgenoot Lasse Schöne kunnen binnenhalen. De aanvallende middenvelder komt volgend seizoen uit voor landskampioen Ajax. AZ verloor met Pontus Wernbloom in de winter een belangrijke kracht op het middenveld, terwijl Adem Maher, Rasmus Elm en Maarten Martens allen nog zouden kunnen vertrekken.