Barcelona verovert Spaanse beker

Barcelona heeft vrijdag voor de 26e keer in de historie de Copa del Rey veroverd. De Catalanen waren in de finale in Madrid een maatje te groot voor Athletic Bilbao: 3-0. Pedro (2x) en Lionel Messi hadden het duel al na 25 minuten beslist. Trainer Pep Guardiola neemt daardoor afscheid met zijn veertiende prijs.

Barcelona schoot uit de startblokken in stadion Vicente Calderon. In de eerste minuut mikte Messi nog net naast, maar twee minuten later was het wel raak. Pedro kreeg de bal in het zestienmetergebied voor zijn voeten en aarzelde niet: 1-0.

Na twintig minuten verdubbelde Messi de score. De Argentijn kon de bal na een pass van Andres Iniesta op het randje van buitenspel aannemen en in het dak van het doel schieten. Pedro zorgde vijf minuten later voor de beslissing.

Barcelona, waar Ibrahim Afellay op de bank bleef, nam daarna gas terug. Een eretreffer bleef uit voor Athletic, dat na de Europa League opnieuw een finale verloor. De 41-jarige Guardiola zat na vier seizoenen voor het laatst op de bank bij de Catalanen.


Barcelona verovert Spaanse beker (Foto: Novum)