Xbox 360-blokkade in VS dichtbij

De Xbox 360 dreigt verboden te worden in de Verenigde Staten. Een beoordelaar van handelsorganisatie ITC adviseert het bestuur van die organisatie de spelcomputer te verbieden omdat die inbreuk zou maken op vier patenten van techgigant Motorola. Zo'n advies wordt doorgaans overgenomen door het bestuur.

Zodra de handelsorganisatie het advies overneemt, komt de zaak bij president Barrack Obama te liggen. Obama heeft dan zestig dagen om over het lot van Microsoft en de Xbox 360-spelcomputers te beslissen.

De blokkade gaat specifiek op voor de 4GB en 250GB Xbox 360 Slim-spelcomputers. Motorola en Microsoft liggen sinds 2010 met elkaar in de clinch over het gebruik van de H264-videocompressietechnologie. Motorola eist geld van Microsoft, maar Microsoft wil niet zo veel betalen als Motorola vraagt.

Begin mei werden verschillende producten van Microsoft in Duitsland uit de schappen gehaald als gevolg van dezelfde rechtszaak tussen Motorola en Microsoft. Ook Apple strijdt met Motorola over het gebruik van de H264-videocompressietechnologie.