[Giro] Rabo-renner Bos geeft op

Theo Bos zal vandaag niet meer van start gaan in de zeventiende etappe van de Giro d'Italia. De Nederlandse renner uit de Rabobank-ploeg ziet op tegen de zware bergritten die de komende dagen gaan volgen en knijpt daarom voortijdig in de remmen.

Bos viel in de eerste week van de Giro enkele malen zwaar en heeft sindsdien niet meer mee kunnen strijden om de zege. Daarom richt hij zijn pijlen op de rest van het seizoen. "Een sprinter is er vooral om wedstrijden te winnen, dat gaat hem hier niet meer lukken," zei ploegleider Jan Boven in een persbericht.

De bankiersformatie had gehoopt op een ritzege, maar dat zat er nimmer in. "Dat is niet gelukt en daarover kunnen we niet tevreden zijn. Maar we weten waaraan dat ligt, die val in de eerste etappe heeft roet in het eten gegooid. Met het herstel daarvan is Theo een paar dagen bezig geweest en nog heeft hij last van zijn rug," zei Boven die weet dat Bos de Giro niet uit hoefde te rijden. "Hij heeft zeker een stap gezet. Als hij door was gereden had hij daar lange tijd voor nodig gehad om te herstellen."