"Van der Wiel na EK naar andere club"

Gregory van der Wiel zal na deze zomer hoogstwaarschijnlijk Ajax verruilen voor een buitenlandse club. Welke club dat is zal volgens zijn zaakwaarnemer Hakim Slimani pas na het EK duidelijk worden. Wel bekend is dat het geen Valencia zal worden.

"Bij Greg gaat het niet om geld, maar om gevoel. Na het WK was er twee jaar geleden al veel interesse. Maar we hadden steeds het idee: dit is niet de ideale match op het ideale moment. Hij was nog niet klaar bij Ajax. Nu heeft hij twee titels. Is hij echt rijp. Bovendien komt het EK eraan, een ideaal podium. Daarna gaan we pas verder kijken", zei Slimani tegen NUsport.

Van der Wiel werd onlangs gelinkt aan Real Madrid. "Real, dat is de top van de top en Greg wil naar de top. Je hebt een top tien van clubs in Europa, een aantal daarvan heeft interesse. Maar wie dat exact zijn en hoe het ervoor staat, mag ik je niet vertellen. Wij denken dat Ajax gaat meedenken, zeker naarmate de tijd vordert. Met Valencia was hij al persoonlijk rond, maar de onderhandelingen tussen de clubs liepen niet lekker, dus dan doe je een stapje terug. Geloof mij, de band met Ajax is en blijft prima."

De verdediger zelf wil voorlopig niet over een transfer praten. "Het WK ging goed, maar ik kan nog beter. Ik weet dat ik het in me heb en ben nu fitter. Daarnaast wil ik gewoon het EK winnen."