QPR verlengt met blessuregevoelige Dyer

Kieron Dyer heeft zijn verbintenis bij Queens Park Rangers met een jaar verlengd. De contractverlenging is opvallend, omdat de 33-jarige middenvelder het afgelopen seizoen slechts zes minuten in actie kwam. In zijn eerste competitiewedstrijd voor de Londense club blesseerde hij zich aan zijn voet. De 33-voudig Engels international speelde eerder voor Newcastle United en West Ham United.

Clint Hill, Akos Buzsaky en Radek Cerney hebben eveneens een nieuw contract aangeboden gekregen, meldt de club. Zij hebben het aanbod in beraad. Aanvaller Jamie Mackie verlengde eerder al zijn contract tot 2015.

Acht andere spelers verlaten QPR wanneer hun contract in juni afloopt. Onder meer Danny Gabbidon, die afgelopen seizoen vijftien keer in actie kwam, verlaat de ploeg van trainer Mark Hughes.

QPR vocht het afgelopen seizoen tegen degradatie. De laatste wedstrijd werd in een spektakelstuk met 3-2 verloren van kampioen Manchester City, dat daardoor de titel opeiste. Desondanks eindigde de ploeg op de zeventiende plek en speelt het volgend seizoen weer in de Premier League.